Menu

Algemene datingtips

Dankzij online datingsites heeft iedereen de mogelijkheid om een partner te vinden voor een langdurige of kortstondige relatie. Internet daten begint meestal met het aanmaken van een profiel, het zoeken naar andere leden van een datingsite en contact leggen met degenen die je aanspreken. Na een tijdje chatten, mailen of webcammen is het zover om elkaar voor een eerste date te ontmoeten. Een eerste date betekent meestal eerste indrukken, eerste gevoelens en eerste echte klik! Er hangt veel van de chemie af die zich tussen twee mensen kan ontwikkelen, maar er moet niet vergeten worden dat er ook veel van de persoon zelf afhangt om een goede indruk tijdens de eerste date te maken. De volgende tips zullen zeker een extra bijdrage leveren voor een succesvolle eerste date.

Een frisse en verzorgde look

Volgens onderzoek zijn mensen geneigd om hun eerste oordeel van een persoon via visuele impressies te maken. Men beoordeelt iemand onbewust met alles wat onder zijn ogen komt. Daarom is het belangrijk om er fris en verzorgd uit te zien. Dat betekent dat een douche, een verzorgd kapsel, deodorant en schone kleren en schoenen zeker niet gemist moeten worden bij een eerste afspraakje. ## Kies de perfecte eerste date locatie Om serieus indruk te maken moet je ervoor zorgen dat het totaalplaatje compleet is. Een locatie is hiervan een belangrijk onderdeel bij een eerste date. Als het initiatief om een locatie voor je eerste date uit te zoeken bij jou ligt, dan wordt er geadviseerd om via internet te onderzoeken wat er allemaal te vinden is in jouw omgeving. Er bestaan verschillende sites op internet die aangeven welke restaurants, cafe’s, evenementen, parken, concerten, etc. In jouw regio bestaan of plaats nemen. Kies een locatie waar jullie wat te doen hebben, bijvoorbeeld wandelen in het park, bowlen, een kopje koffie drinken in een cafe of naar een open markt gaan. Zo hebben jullie de gelegenheid om samen iets te doen, jullie hebben een gespreksonderwerp en zo leer je elkaar beter kennen. Vermijd locaties waar het te luidruchtig is of te rustig, zoals een discotheek of een bioscoop.

Juiste instelling voor een hoge score

Hoe vaak heb je jezelf niet betrapt op rare of negatieve reacties of een afstandelijke houding tijdens een date? Op een of andere manier zijn mensen terughoudend en afstandelijk tijdens eerste dates. Het lijkt alsof we onszelf voor iets kwaadaardigs beschermen. Als alle twee de date partners dezelfde instelling hebben, zal er niet veel positiefs gebeuren. Daarom is het belangrijk dat men met de juiste instelling en mood naar een eerste date gaat. Een warme glimlach en positieve lichaamstaal kan al wonderen doen.

Zoek de juiste datingsite

Er zijn inmiddels honderden verschillende datingsites. Voor ieder wat wils. Ben jij dus opzoek naar iemand die heel spontaan en artistiek is dan kun je beter bij een grote datingsite met een groot ledenbestand aanmelden. Ben jij senior en opzoek naar een leeftijdsgenoot dan is een senioren datingsite aan te raden. De juiste keuze hiervan kan al een hoop tijd schelen in het vinden van de ware of een leuke date.