Menu

Blog

Hoe benader je een vrouw op een datingsite?

Hoe benader je een vrouw op een datingsite?

Kom je de ware liefde maar niet tegen tijdens je treinreis, het uitgaan, of het boodschappen doen? Help Cupido een handje door je in te schrijven op een online datingsite. Er zijn ontzettend veel verschillende sites waar je je kunt inschrijven en de vrouw van je dromen kunt vinden. Wanneer je je hebt ingeschreven bij een passende site, dan zul je in contact moeten komen met potentiële dates. Daarvoor moet je wel wat moeite doen. We geven je hier tips hoe je de kans op leuk contact zo groot mogelijk kunt maken.

Een goed profiel is het halve werk

Laten we eens beginnen met het opstellen van je profiel. Vrouwen vinden het over leuk als je iets over jezelf vertelt. Wees vooral positief en eerlijk: benoem je hobby's, interesses, activiteiten en sterke punten (maar overdrijf dat laatste niet). Maak er geen levensverhaal van. Tenzij je op zoek bent naar een carrièretijgerin, is het ook niet handig om gelijk over je werk of salaris te beginnen. Wees wel duidelijk waar je wel en niet naar op zoek bent. Vind je het moeilijk om een goede tekst over jezelf te schrijven, vraag dan een vriend(in) om jouw tekst te beoordelen of mee te helpen aan een tekst die bij je past. Zorg ook voor een aantal goed gelijkende en recente foto's bij je profiel. Foto's met je ex(en), een ontbloot bovenlijf, auto's, vissen, zonnebrillen, je kind(eren) en bierdrinkwedstrijden worden door vrijwel de meeste dames overigens niet gewaardeerd.

Hoe zoek ik naar de vrouw van mijn dromen?

Vervolgens kun je gaan kijken naar vrouwen die matchen met jouw voorkeuren. Probeer in het begin zo kritisch mogelijk te zoeken. Een lijst met honderden matches is misschien goed voor je ego, maar dat maakt het zoeken naar de vrouw van je dromen alleen maar lastiger. Zoek bijvoorbeeld alleen in een klein gebied (bijvoorbeeld vijf of tien kilometer rondom jouw woonplaats), op een bepaalde leeftijdsgroep (van twee jaar jonger tot en met twee jaar ouder), of op andere kenmerken die belangrijk voor je zijn, zoals gewicht / postuur en lengte.

Mocht je hierdoor te weinig matches krijgen of er niet genoeg vrouwen naar jouw smaak bij zitten, dan kun je je criteria natuurlijk altijd wat verruimen. Als je leeftijd belangrijk vindt, dan kun je bijvoorbeeld dames van wat verder weg zoeken. En wil je je juist iemand in de buurt zoekt, dan kun je een wat ruimere marge in leeftijd of lengte aanhouden.

Hoe maak je contact met jouw matches?

De volgende stap is het contact maken met een leuke match. De meeste vrouwen vinden het leuk als de man het initiatief tot contact neemt. Het eerste contact is altijd even aftasten, maar maak er geen uitgebreid verhaal van. Probeer een originele of in ieder geval leuke opening te verzinnen. Ga bijvoorbeeld in op wat in het profiel van je match staat: probeer overeenkomsten die jullie hebben te benadrukken, of wees oprecht enthousiast over iets wat ze heeft geschreven of hoe ze er uitziet. Beperk je tot een paar regels en wees eerlijk, maar overdrijf het weer niet. Wees vooral jezelf. Zeg alleen iets grappigs als het niet te dubbelzinnig opgevat kan worden, en seksuele toespelingen brengen je ook niet ver.

Laat je vooral niet ontmoedigen als je geen reactie krijgt. Dat hoort helaas bij deze vorm van daten; bedenk dan dat iemand die niet de moeite neemt om even te reageren toch al niet de juiste vrouw voor jou is. Je kunt immers niet meer dan je best doen en jezelf zijn.

Reageer

De 5 meest aantrekkelijke beroepen.

De 5 meest aantrekkelijke beroepen.

Het uitgeoefende beroep van een persoon vormt vaak een afspiegeling van iemands karakter. Sommige beroepen zijn inherent verbonden aan eigenschappen als verantwoordelijkheid, autoriteit of zorgzaamheid. Een beroep dat iemand uitoefent kan dus wel degelijk indruk maken. Het geeft een persoon meer elan, meer uitstraling. Het is dus niet moeilijk om een voorstelling te maken van het feit dat bepaalde beroepen zeer aantrekkelijk zijn voor anderen. Hier volgen de vijf meest aantrekkelijke beroepen deels gebaseerd op de Cosmopolitan.

Mannenberoepen.

Volgens verschillende onderzoekjes die gedaan zijn onder social media gebruikers en bezoekers van entertainmentsites, is er een lijst van aantrekkelijke beroepen uitgekomen. Opmerkelijk is dat de hoogte van de genoten opleiding niet zo belangrijk is. Hoewel verplegers, koks, verzorgers en leraren goed scoren, bestaat de top 5 uit:

 1. Advocaat. Een advocaat komt op voor recht. Daarnaast is hij ondernemend en bovendien geleerd. Een perfecte combinatie om een magnetische werking op anderen te hebben.

 2. Acteur. Een acteur heeft lef, houdt van exposure en geeft uiting aan belangrijke onderwerpen als kwetsbaarheid, assertiviteit en emoties.

 3. Creative Director. Een containerbegrip, maar zeer aantrekkelijk vanwege de artisticiteit. Een creative director weet iets te maken en dit ook te managen en te delegeren.

 4. Steward. Een steward wordt gezien als iemand die ondernemend is, gezien het reizen en het begeleiden van grote groepen. Daarnaast is de steward sociaal en conventioneel.

 5. Journalist. De journalist is ondernemend en een intellectueel. Iemand die zijn ratio kan gebruiken en tevens de creativiteit bezit om iets te creëren.

Vrouwenberoepen.

De aantrekkelijkste vrouwenberoepen zijn een psychologe, makelaar of muzikant. Ook de traditionele verpleegster is nog altijd ontzettend populair. Echter bestaat de top 5 uit:

 1. Lerares. Een lerares is betrokken. Dit is een zeer aantrekkelijke eigenschap. Verder heeft ze een brede interesse en een diepe kennis over verschillende onderwerpen. Ze is ondernemend en weet een groep mensen te inspireren en bewegen.

 2. Tandarts. Een tandarts heeft dezelfde eigenschappen als een logopediste, echter wordt een tandarts gezien als realistisch.

 3. Logopedist. Een logopediste is ontzettend sociaal, omdat ze dagelijks met mensen werkt. Daarin is ze ondersteunend, maar ook erg intelligent.

 4. Interieurontwerpster. Een artistiek persoon die kunst omzet in ondernemend handelen.

 5. Event Organiser. Een planner is zeer ondernemend en heeft overzicht. Ze is sociaal, creatief en weet plannen te verwezenlijken.

Andere uitkomsten.

Arbeidsonderzoek van onder andere uitzendbureau's laat een ander resultaat zien. Ondervraagden gaven aan dat loon en de balans tussen werk en privé ook zwaarwegende factoren waren. Op 5 stond het beroep Professor aan een universiteit, op 4 een arts, op 3 een dierenarts en op 2 een architect. De nummer 1 positie werd ingenomen door de ingenieur. De werkomstandigheden, het prettige loon en de afwisseling en uitdaging van het beroep maakte dat het één van de meest aantrekkelijke beroepen was. Veel mensen zouden de functie aanbevelen aan vrienden of familie. Een mooi gegeven, gezien het aantal ingenieur studenten afneemt.

Reageer

Tips voor de leukste single evenementen in Nederland

Tips voor de leukste single evenementen in Nederland

Als single hoef je allang niet meer thuis te blijven als je vrienden of vriendinnen niet een dagje of avondje met je mee willen gaan. Er zijn inmiddels meer dan genoeg mogelijkheden om als single ergens zelf heen te gaan. Veel organisaties richten zich helemaal op singles, en veel websites organiseren activiteiten speciaal voor alleengaanden. Op die manier kun je op een leuke kennis maken met andere singles, waar je misschien wel geweldige vriendschappen aan over houdt. We geven je hier een aantal tips voor de leukste single evenementen in Nederland.

Tip 1: Leer nieuwe mensen kennen via NMLK

Woon je net in een andere stad of is iedereen in je omgeving druk bezig met relaties, vakanties, kinderen of verhuizen? Dan is NMLK (Nieuwe Mensen Leren Kennen) iets voor jou. NMLK bestaat inmiddels al ruim tien jaar en organiseert per week meer dan 100 activiteiten voor singles. NMLK-leden organiseren zelf activiteiten waar je je op kunt inschrijven, zoals borrels, etentjes, maar ook met zijn allen een concert, film of museum bezoeken. NMLK is in alle regio's van Nederland actief. NLMK heeft een betaald lidmaatschap, maar je kunt ook vier maanden gratis rondkijken. Kijk voor meer informatie op www.nlmk.nl. Er is ook een speciale NMLK-website voor 40+ leden.

Tip 2: Workshops voor singles

Op een leuke manier kennis maken met anderen en er ook nog wat van leren, dat doe je met workshops voor singles. Er zijn voor alleengaanden ontzettend interessante workshops te doen, zoals spirituele workshops of een kook-en-dating-workshop. En natuurlijk zijn er veel workshops die je helpen om de juiste partner te vinden, waarbij je beter kunt leren flirten, leert hoe je aan de juiste partner kunt komen, of je meer komt te weten over daten via internet. Deze workshops kun je bijvoorbeeld volgen bij Singlecoaching.nl.

Tip 3: Clubdates bij Singles United

Bij Singles United gaat het er net iets anders aan toe dan bij NMLK. Zoals de naam al aangeeft, gaat het bij Singles Untied om dingen samen doen met andere singles. Leden organiseren zelf clubdates, en andere leden kunnen hieraan meedoen. Bijvoorbeeld een bierproeverij, etentje, wandeltocht of een maandelijkse borrel in Utrecht of Amsterdam. Maar ook cultuur snuiven, salsa dansen, zeilen en tournooitjes behoren tot de mogelijkheden. Je moet je wel registreren als lid. Kijk voor meer informatie op de website van Singles United.

Tip 4: Uitgaan met andere singles

Wil je gewoon een keer uitgaan met andere singles, dan zijn daar meer dan genoeg mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld naar een singlesfeest van datingsites als Lexa en Relatieplanet. Op Singlesite vind je een agenda met feesten voor singles door heel Nederland: van Oirschot tot Grolloo, en van Ugchelen tot Amsterdam. Ben je 40 jaar of ouder en wil je iets wat meer de focus leggen op uitgaan en wat minder op daten, kijk dan eens op de website van Single Events.

Reageer

Wat moet ik in een persoonlijke omschrijving verwerken op een datingsite?

 Wat moet ik in een persoonlijke omschrijving verwerken op een datingsite?

Op een datingsite wil je natuurlijk zo'n groot mogelijke kans hebben op succes. Of je bij iemand interesse wekt, ligt aan jouw profiel. Een profiel is ontzettend belangrijk om in contact te kunnen komen met een ander. Het is je visitekaartje. Je kunt wel vertellen over jezelf, maar om over jezelf te schrijven, dat blijkt nog best lastig te zijn. In dit artikel lees je tips die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijke omschrijving op een datingsite.

Wees kort en krachtig

Het is verleidelijk om heel veel over jezelf te vertellen. Want hoe meer de ander over je weet, des te groter dat je interessant bent toch? Nee, wees juist kort en duidelijk. Als jouw persoonlijke omschrijving een hele lap tekst is, dan schrik je andere mensen af. Ze hebben helemaal geen zin om zoveel te lezen. Wees juist kort en krachtig. Je trekt de aandacht door een aantal 'highlights' te geven over jezelf, zodat de ander juist met jou in gesprek wil, om daar meer over te komen weten.

Probeer je voor te stellen hoe jij jezelf zou voorstellen

Oké, doe nu je ogen dicht en doe alsof je een nieuw iemand ontmoet in een café. Je wilt iets over jezelf vertellen, maar je doet dit niet te lang, anders raakt de ander zijn aandacht kwijt. Je hebt 10 seconden de tijd, wat vertel je aan die ander over jezelf dat zijn of haar aandacht trekt? Schrijf dit op.

Schrijf de belangrijkste dingen op

Bedenk wat je wilt dat de ander over jou onthoudt en schrijf deze als steekwoorden op. Bijvoorbeeld: sportief, zakenman, gevoelig, avontuurlijk, etc. Hier maak je vervolgens een lopend verhaaltje van. Houdt de details weg, die komen in een gesprek wel aan bod. Als je dit lastig vindt, kun je bedenken wat een goede vriend over jou zou vertellen en hoe hij jou zou omschrijven.

Wees subtiel enthousiast

Zorg ervoor dat je de omschrijving over jezelf enthousiast presenteert. Een ander moet er een opgewekt gevoel van krijgen als hij of zij jouw omschrijving leest. Maar wees niet té enthousiast, denk hierbij met name aan je gebruik van uitroeptekens. Gebruik er maximaal twee in je tekst.

Zorg voor een luchtige tekst

Zorg voor een luchtige tekst met wat humor er in. Niemand heeft zin om te lezen over hoe eenzaam je bent en dat je al tientallen pogingen hebt gedaan om de ware liefde te vinden. Als je al iets cynisch wilt zeggen, zorg er dan wel voor dat de lezer snapt dat je dit opschrijft met een knipoog.

Als je nog twijfelt over je persoonlijke omschrijving, laat het dan lezen door een goede vriend of vriendin. Wellicht dat je nog iets belangrijks bent vergeten te melden over jezelf!

Reageer

Toename gebruikers online datingsites en dating apps

Toename gebruikers online datingsites en dating apps

Online daten wordt steeds populairder. Het internet is inmiddels helemaal ingeburgerd in onze maatschappij en dat is ook te merken in datingland. Je kunt je gemakkelijk en snel inschrijven op verschillende datingsites of gebruik maken van veel soorten dating apps. Maar hoe groot is deze toename eigenlijk en waarom maken zoveel mensen er gebruik van?

De cijfers

Het CBS heeft laten weten dat dertien procent van de samenwonende koppels in Nederland elkaar via het internet hebben ontmoet. Hiernaast heeft de NRC een onderzoek gedaan waaruit bleek dat er zo'n 2,7 miljoen vrijgezellen in Nederland zijn. In Nederland wordt er op dit moment door ongeveer 1,4 miljoen mensen gebruik gemaakt van een datingsite of app, wat er 100.000 meer zijn dan vorig jaar. Zo maakt bijvoorbeeld Tinder alleen al meer dan 10 miljoen matches per dag. Het wordt dus steeds gebruikelijker om je partner via het internet te vinden, er zijn een hoop singles in Nederland en het gebruik van online dating zal alleen maar toenemen. Waarom kiezen al deze mensen eigenlijk voor een datingsite of dating app?

Redenen om te kiezen voor datingsites en dating apps

De toename van het gebruik van online dating komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Er zitten een aantal mooie voordelen aan verbonden die ervoor zorgen dat men er steeds meer gebruik van gaat maken. Een aantal hiervan zijn:

 • Het is laagdrempelig. Je kunt je vaak gratis inschrijven of de app downloaden en meteen beginnen met de zoektocht naar die leuke andere.
 • Het is minder eng. In de kroeg iemand aanspreken is voor veel mensen een stuk spannender dan contact leggen via een chatprogramma of e-mail. Je kunt elkaar zo eerst leren kennen zonder dat er een bepaalde druk op staat.
 • Je kunt snel veel mensen leren kennen. Soms zitten we wat vast in onze bekende vriendencirkel of komen we gewoon niet vanzelf nieuwe mensen tegen. Met een datingsite of dating app heb je gelijk toegang tot een heleboel anderen die net als jij op zoek zijn naar een leuke date.
 • Het is gemakkelijk. Jullie weten allebei waarom je contact met elkaar hebt en dat maakt het een stuk gemakkelijker. En je hoeft niet eens de deur uit om iemand zo te ontmoeten.

Het is duidelijk: Het gebruik van datingsites en dating apps brengt veel voordelen met zich mee en mede daardoor zal de toename alleen nog maar stijgen.

Reageer

Alleenstaande ouders en online daten

Alleenstaande ouders en online daten

Als alleenstaande ouder is het niet gemakkelijk om een nieuwe relatie te beginnen. Je bent niet alleen druk met je werk en het huishouden, maar moet tegelijkertijd ook nog zo goed mogelijk voor je kind(eren) zorgen. Een nieuwe partner vinden en daten kan er dan eigenlijk gewoon niet meer bij. Wat gelukkig wel een mooie oplossing voor veel van deze alleenstaanden kan zijn, is online dating. Lees hier alles over wat deze vorm van daten zo handig maakt en met welke dingen je echt rekening moet houden als je eraan begint.

Waarom online dating?

Het internet is echt een uitkomst voor alleenstaanden met weinig mogelijkheden om het huis te verlaten. Als de kinderen in bed zijn gelegd en alles is opgeruimd, dan is er weinig puf meer om de deur uit te gaan. Met online dating hoeft dat gelukkig niet en kun je gewoon vanaf de bank op zoek gaan naar een potentiële nieuwe relatie. Het is daarom ook niet zo gek dat deze vorm steeds populairder wordt en zeker goed aanslaat bij alleenstaande ouders. De meeste datingsites zijn overigens gewoon gratis en heel laagdrempelig. Ideaal als je gewoon eerst eens wat wilt rondkijken. Voor een overzicht van datingsites voor alleenstaanden kun je overigens gewoon terecht bij onze categorie pagina voor alleenstaande ouders.

Tip 1. Denk na over wat je wilt

Zit je erover na te denken om de online dating wereld te betreden? Ga dan eerst bij jezelf langs waarom je dit eigenlijk wilt. Ben je op zoek naar een nieuwe partner? Wil je wat meer vriendschappen sluiten? Zit je juist te wachten op wat lichte contacten? Het maakt niet uit wat jouw antwoord is, zolang als je maar weet wat je zoekt. Dit maakt het vinden een stuk effectiever en je kunt ook duidelijk naar anderen communiceren waar je naar op zoek bent.

Tip 2. Praat erover met je kinderen

Als alleenstaande ouder staan je kinderen altijd op nummer één. Het is daarom even wennen als er een nieuwe partner in het spel komt. Praat daarom voor en tijdens je nieuwe relatie met je kind(eren) over hoe het zou zijn als er iemand bij zou komen. Je hoeft uiteraard niet in details te treden, maar kunt alvast wel een basis leggen. Zo kunnen ze wennen aan het idee van een nieuwe partner en krijgen ze de tijd om hierover na te denken. Blijf open en eerlijk en je kunt veel gedoe voorkomen waar alleenstaanden mee te maken kunnen krijgen.

Reageer

5 tips om liefdesverdriet te verwerken

5 tips om liefdesverdriet te verwerken

Liefdesverdriet doet gewoon heel erg veel pijn. Het is zelfs zo dat het dezelfde delen in de hersenen activeert als wanneer je fysieke pijn ervaart. Je voelt je lusteloos, heel verdrietig, slaapt slecht en/of bent vaak geïrriteerd. Het is een pijn die niemand wil voelen. Gelukkig slijt het wel naarmate de tijd verstrijkt en kun je ook een aantal dingen doen om het sneller te verwerken. Wat deze dingen zijn? Lees hier verder en ontdek vijf tips waarmee je via onder andere dating liefdesverdriet kunt verwerken.

Tip 1. Accepteer het

De allereerste, en wellicht wel de moeilijkste, taak is om de pijn en de situatie te accepteren. Het is uit. Punt. Probeer er geen doekjes omheen te winden, maak het niet mooier dan het is. De situatie is nu eenmaal zoals die is en daar is nu niks meer aan te veranderen. Hoewel deze woorden wellicht eerst meer pijn lijken te veroorzaken, zijn ze wel nodig om verder te kunnen. Als je vast blijft houden aan valse hoop, kom je nergens en houd je jezelf alleen maar voor de gek. Hoe erg het ook is, laat de pijn er zijn.

Tip 2. Ontdek je eigenwaarde

Je ex is er niet meer om je verdriet weg te nemen. Je zult het toch echt weer alleen moeten doen. Geen zorgen, je kan dit. Gun jezelf de tijd en ruimte om te huilen, schreeuwen, enzovoort. Je hebt het nodig en je zult ontdekken dat je jezelf ook goed op kunt vangen als je deze ruimte maar gunt aan jezelf. En na verloop van tijd ontdek je een grotere eigenwaarde, je wordt sterker. Je leert op jezelf te vertrouwen en van jezelf te houden. Al deze kwaliteiten zorgen ervoor dat je een nieuwe relatie op een andere manier ingaat en dan zelfs een grotere kans op slagen hebt.

Tip 3. Zet je vrienden in

Hoewel je je partner kwijt bent, zijn je vrienden er gelukkig nog wel. Zet ze in. Laat ze weten dat je met liefdesverdriet zit en ze zullen je ongetwijfeld willen helpen. Aan de ene kant kunnen ze je een schouder geven om op uit te huilen en aan de andere kant kunnen ze je helpen om je af te leiden. Ga leuke dingen met je vrienden doen en blijf niet alleen maar in het verdriet zitten. Wie weet kun je samen met hen wel wat dating avontuurtjes beleven en zo ontdekken dat er meer vissen in de zee zwemmen. Zo kun je liefdesverdriet verwerken, met vrienden!

Tip 4. Doorbreek het patroon

Soms kun je zo in het liefdesverdriet verdrinken dat je bepaalde patronen gaan ontwikkelen. Je komt bijvoorbeeld niet meer de deur uit, sluit je op in huis en kijkt alleen nog maar met grote tranen naar romantische films. Dit soort patronen moeten doorbroken worden, omdat ze je alleen maar verder laten verdrinken. Doe daarom juist eens precies het tegenovergestelde van wat je de laatste tijd deed. Schakel je vrienden in, zodat ze je kunnen helpen om het patroon te doorbreken. Laat het er niet bij zitten, maar gun jezelf andere mogelijkheden.

Tip 5. Dating

De laatste tip om over je liefdesverdriet heen te komen gaat over dating. Met dating zet je jezelf weer op de markt en ontdek je alle mogelijkheden die je tijdens je relatie niet eens gezien had. In het begin kan het eng zijn, maar het werkt het beste als je het gewoon doet. Ook al is het maar om even te flirten, je zult merken dat je nog steeds aantrekkelijk bent en dat geeft je een grote boost voor je zelfvertrouwen.

Reageer

Steeds meer scheidingen

Steeds meer scheidingen

Er lijken tegenwoordig meer scheidingen te zijn dan vroeger, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Volgens de cijfers van het CBS wel. Sterker nog, onder senioren is de stijging zelfs het hoogst. Wat zeggen de cijfers precies en wat kan dit voor gevolgen hebben? Bieden senioren datingsites wellicht de oplossing?

Wat zeggen de cijfers?

Volgens de cijfers van het CBS vonden er in 2014 35 duizend scheidingen plaats, wat vijf procent meer is dat het jaar daarvoor. De huwelijken die tegenwoordig stuk gaan hebben wel wat langer geduurd, namelijk gemiddeld vijftien jaar. Ongeveer dertig procent van de huwelijken stopten na meer dan twintig jaar. Hiermee is de gemiddelde leeftijd voor een scheiding ook gestegen. Steeds meer mensen gaan uit elkaar wanneer ze boven de vijftig jaar zijn. Mensen trouwen steeds later en zo verschuift de scheidingsdatum mee. Jan Langen, demograaf, stelt dat dit komt omdat de mensen die in de jaren ’60 en ’70 volwassen werden als eersten anders over het huwelijk gingen denken en daarmee nu eerder uit elkaar gaan. Er komen hierdoor steeds meer singles van boven de vijftig op de markt die vaak op zoek zijn naar een partner. Kan een datingsite de uitkomst bieden?

De mogelijkheden van senioren datingsites

Hoe meer singles er onder de senioren komen, hoe meer datingsites in het leven worden geroepen. Deze simpele kwestie van vraag en aanbod zorgt ervoor dat oudere mensen op een gemakkelijke manier een (nieuwe) partner kunnen vinden. Deze specifieke websites brengen een aantal voordelen met zich mee:

 • Laagdrempelig. Het aanmelden bij een senioren datingsite gaat gemakkelijk en snel. Je kunt je er zo op inschrijven en de meeste sites zijn eerst gratis. Hierdoor kun je eerst even kennismaken en kijken of het iets voor je is. Het is een laagdrempelige manier om met anderen contact te leggen.
 • Op de doelgroep ingesteld. Deze websites zijn zo gemaakt dat ze de beste gebruikerservaring bieden voor vijftigplussers en senioren, ook als deze niet gewend zijn aan het internet. Hiernaast weten de gebruikers dat ze altijd met leeftijdsgenoten zijn.
 • Vereenzaming tegengaan. Bij senioren kan vereenzaming een groot probleem zijn. Als de partner bijvoorbeeld komt te overlijden en de kinderen weinig op bezoek komen, kan het lastig zijn om nieuwe contacten te leggen. Deze websites kunnen echt een uitkomst bieden om weer vol in het leven te staan.

Met andere woorden, datingsites voor senioren zijn een goede uitkomst nu er steeds meer singles van hogere leeftijd komen.

Waar vind ik een goede senioren datingsite?

Als je geïnteresseerd bent in een datingsite voor vijftigplussers of senioren, dan is het raadzaam onze senioren categorie te bekijken. Hier staat een mooi overzicht van websites die er nu te vinden zijn en wat ze te bieden hebben.

Reageer

Datingopinternet is vernieuwd

Datingopinternet is vernieuwd

Al 5 jaar lang bestaat de website datingopinternet.nl. De eerste twee jaren was hier hard aan gewerkt om een zo compleet mogelijk overzicht te creëren van alle datingsites in Nederland. De afgelopen jaren zijn er namelijk honderden nieuwe datingsites op de markt gekomen. Elk is weer gespecialiseerd in een andere categorie. Daarbij was de informatie niet meer zo betrouwbaar gezien het feit oplichters neppe reacties verspreidden op het internet. Daarom hebben wij in de afgelopen maanden achter de schermen Datingopinternet helemaal vernieuwd. Een nieuw beoordelingssysteem en op de mobiel is het zeer prettig in gebruik.

Wat het probleem was

Het probleem zat hem in een aantal factoren. Zo was het ontwerp achterhaald en het systeem waar de website op draaide was gedateerd. De foto’s en logo afbeeldingen waren niet meer up-to-date en de vele neppe reacties van oplichters verpestte het hele ideaal van de website.

Jouw hulp is nodig

Voorheen en nog steeds schrijven wij alle recensies op basis van ervaringen van gebruikers zelf. Dit is niet gebaseerd op één ervaring, nee; dit zijn honderden ervaringen die vaak per mail worden ingestuurd. Het liefst hebben wij echter dat het in de review formulieren onder de datingsites wordt ingevuld zodat anderen ook nog jouw ervaring kunnen lezen! Dit resulteert in de absolute rangschikking van datingsites die het beste presteren binnen de desbetreffende categorie. Of het nu om dating voor hoger opgeleiden gaat of dat het om algemene dating gaat maakt echt niks uit. Zelfs de erotische datingsite categorie is een van de meest bezette op het internet waar nog een hoop aan moet gebeuren.

Reageer

Tinder gratis datingapp

Tinder gratis datingapp

Tinder is een relatief nieuwe dating app. Deze app is in principe een vernieuwing van de bekende "hot or not "app. Ook hier kom je in aanraking met mensen die beoordeeld worden op hun uiterlijk en interesses. Je dient je bij deze app in te loggen via facebook, vervolgens gaat de app jou interesses en foto's toevoegen aan Tinder. De leden van Tinder kunnen dan vervolgens zien waar je vandaan komt omdat Tinder jouw locatie vindt via gps. Op deze manier probeert Tinder je goed te matchen.

Eenmaal aangemeld worden profielen aan je getoond. Wanneer je een persoon leuk vindt veeg je met je vinger naar rechts waarna je een volgende profiel te zien krijgt. Mocht je bijvoorbeeld iemand niet leuk vinden, veeg je met je vinger naar links, waarna je een andere profiel mag beoordelen.

Ook hier noemen we graag de plus en minpunten op van de app.

Pluspunten

 • Grote kansen op goede matches dankzij facebook
 • Zeer makkelijk te gebruiken
 • Profielen die jou leuk vinden benaderen jou, en geen neppe of ongevraagde e-mails ontvangen
 • Je hebt binnen enkele minuten een account aangemaakt waardoor je meteen aan de slag kunt gaan voor uren
 • Het is mogelijk ter plekke iemand te "liken" die deze app heeft aanstaan. Op deze manier kun je dus meteen met iemand in aanraking komen die op dat moment aanwezig is
 • Je kunt deze app gebruiken voor diverse contacten zoals relatie of juist alleen een one night stand
 • het is mogelijk iemand te blokken waar je geen interesse in hebt

Minpunten

 • Het kan verslavend werken, dus wees op je hoede
 • Je blijft telkens meldingen krijgen van profielen die je benaderd hebben
 • Je krijgt niet altijd snel contact met de leden
 • Voor de mensen die een relatie hebben raden we je deze app niet te downloaden omdat het in verbinding staat met je Facebook, tenzij je natuurlijk een nieuwe Facebook account aanmaakt
 • Ook deze app kan bij bepaalde android telefoons hangen

Ben je iemand die zich hier en daar wel eens verveelt en wil je een date scoren met iemand die wellicht dezelfde interesses heeft, twijfel dan niet en download de app en start vanaf vandaag met een fatsoenlijke date!

Reageer

Motieven voor regionale datingsites

Waarom kiezen mensen ervoor om te daten op regionale datingsites? Dit kan verschillende beweegredenen hebben. Zo kun je jezelf voorstellen dat iemand met een Limburgs dialect niet snel een Fries trouwt. Het is belangrijk om goed te bedenken wat de mogelijkheden zijn alvorens men zijn zoektocht op internet begint. Regionale datingsites kunnen uitkomst bieden voor veel mensen. Het grootste gedeelte van het aantal relaties is met iemand uit de omgeving. Sinds de opkomst van internet leren mennen elkaar keren online. Dit is niet alleen een nieuwe ontwikkeling maar ook een echte trend!

Ontwikkeling over de jaren

Je zou haast niet geloven dat 15 jaar geleden bijna niemand internet kon. Tegenwoordig staat in iedere huiskamer een televisie die beelden uitzend en een computer waarmee men toegang heeft tot het internet. Mensen willen graag in contact komen met andere mensen met allerlei beweegredenen. Zo kun je bijvoorbeeld er aan denken aan het opdoen van nieuwe vriendschappen of voor het eenmalig afspreken met iemand. Het aantal mensen dat daadwerkelijk op zoek is naar een vaste relatie is in de minderheid. Wellicht een feit dat je zal verrassen, ondanks deze negatieve cijfers leren veel mensen elkaar kennen via internet en gaan ook trouwen. Hoe groot het percentage is dat uiteindelijk trouwt is niet bij ons bekend.

Aanmeldingen datingsites

Het aantal aanmeldingen jaarlijks op datingsites groeit nog steeds gestaag door. Al jaren lang is er sprake van een stijgende lijn in het aantal aanmeldingen op datingsites. Men wil over het algemeen graag iemand leren kennen uit de omgeving die hun aanspreekt.

Reageer