Menu

Blog

5 tips om liefdesverdriet te verwerken

5 tips om liefdesverdriet te verwerken

Liefdesverdriet doet gewoon heel erg veel pijn. Het is zelfs zo dat het dezelfde delen in de hersenen activeert als wanneer je fysieke pijn ervaart. Je voelt je lusteloos, heel verdrietig, slaapt slecht en/of bent vaak geïrriteerd. Het is een pijn die niemand wil voelen. Gelukkig slijt het wel naarmate de tijd verstrijkt en kun je ook een aantal dingen doen om het sneller te verwerken. Wat deze dingen zijn? Lees hier verder en ontdek vijf tips waarmee je via onder andere dating liefdesverdriet kunt verwerken.

Tip 1. Accepteer het

De allereerste, en wellicht wel de moeilijkste, taak is om de pijn en de situatie te accepteren. Het is uit. Punt. Probeer er geen doekjes omheen te winden, maak het niet mooier dan het is. De situatie is nu eenmaal zoals die is en daar is nu niks meer aan te veranderen. Hoewel deze woorden wellicht eerst meer pijn lijken te veroorzaken, zijn ze wel nodig om verder te kunnen. Als je vast blijft houden aan valse hoop, kom je nergens en houd je jezelf alleen maar voor de gek. Hoe erg het ook is, laat de pijn er zijn.

Tip 2. Ontdek je eigenwaarde

Je ex is er niet meer om je verdriet weg te nemen. Je zult het toch echt weer alleen moeten doen. Geen zorgen, je kan dit. Gun jezelf de tijd en ruimte om te huilen, schreeuwen, enzovoort. Je hebt het nodig en je zult ontdekken dat je jezelf ook goed op kunt vangen als je deze ruimte maar gunt aan jezelf. En na verloop van tijd ontdek je een grotere eigenwaarde, je wordt sterker. Je leert op jezelf te vertrouwen en van jezelf te houden. Al deze kwaliteiten zorgen ervoor dat je een nieuwe relatie op een andere manier ingaat en dan zelfs een grotere kans op slagen hebt.

Tip 3. Zet je vrienden in

Hoewel je je partner kwijt bent, zijn je vrienden er gelukkig nog wel. Zet ze in. Laat ze weten dat je met liefdesverdriet zit en ze zullen je ongetwijfeld willen helpen. Aan de ene kant kunnen ze je een schouder geven om op uit te huilen en aan de andere kant kunnen ze je helpen om je af te leiden. Ga leuke dingen met je vrienden doen en blijf niet alleen maar in het verdriet zitten. Wie weet kun je samen met hen wel wat dating avontuurtjes beleven en zo ontdekken dat er meer vissen in de zee zwemmen. Zo kun je liefdesverdriet verwerken, met vrienden!

Tip 4. Doorbreek het patroon

Soms kun je zo in het liefdesverdriet verdrinken dat je bepaalde patronen gaan ontwikkelen. Je komt bijvoorbeeld niet meer de deur uit, sluit je op in huis en kijkt alleen nog maar met grote tranen naar romantische films. Dit soort patronen moeten doorbroken worden, omdat ze je alleen maar verder laten verdrinken. Doe daarom juist eens precies het tegenovergestelde van wat je de laatste tijd deed. Schakel je vrienden in, zodat ze je kunnen helpen om het patroon te doorbreken. Laat het er niet bij zitten, maar gun jezelf andere mogelijkheden.

Tip 5. Dating

De laatste tip om over je liefdesverdriet heen te komen gaat over dating. Met dating zet je jezelf weer op de markt en ontdek je alle mogelijkheden die je tijdens je relatie niet eens gezien had. In het begin kan het eng zijn, maar het werkt het beste als je het gewoon doet. Ook al is het maar om even te flirten, je zult merken dat je nog steeds aantrekkelijk bent en dat geeft je een grote boost voor je zelfvertrouwen.

Reacties

Helaas zijn er nog geen reacties geplaatst.

Plaats je reactie