Menu

Blog

Steeds meer scheidingen

Steeds meer scheidingen

Er lijken tegenwoordig meer scheidingen te zijn dan vroeger, maar is dat ook daadwerkelijk zo? Volgens de cijfers van het CBS wel. Sterker nog, onder senioren is de stijging zelfs het hoogst. Wat zeggen de cijfers precies en wat kan dit voor gevolgen hebben? Bieden senioren datingsites wellicht de oplossing?

Wat zeggen de cijfers?

Volgens de cijfers van het CBS vonden er in 2014 35 duizend scheidingen plaats, wat vijf procent meer is dat het jaar daarvoor. De huwelijken die tegenwoordig stuk gaan hebben wel wat langer geduurd, namelijk gemiddeld vijftien jaar. Ongeveer dertig procent van de huwelijken stopten na meer dan twintig jaar. Hiermee is de gemiddelde leeftijd voor een scheiding ook gestegen. Steeds meer mensen gaan uit elkaar wanneer ze boven de vijftig jaar zijn. Mensen trouwen steeds later en zo verschuift de scheidingsdatum mee. Jan Langen, demograaf, stelt dat dit komt omdat de mensen die in de jaren ’60 en ’70 volwassen werden als eersten anders over het huwelijk gingen denken en daarmee nu eerder uit elkaar gaan. Er komen hierdoor steeds meer singles van boven de vijftig op de markt die vaak op zoek zijn naar een partner. Kan een datingsite de uitkomst bieden?

De mogelijkheden van senioren datingsites

Hoe meer singles er onder de senioren komen, hoe meer datingsites in het leven worden geroepen. Deze simpele kwestie van vraag en aanbod zorgt ervoor dat oudere mensen op een gemakkelijke manier een (nieuwe) partner kunnen vinden. Deze specifieke websites brengen een aantal voordelen met zich mee:

  • Laagdrempelig. Het aanmelden bij een senioren datingsite gaat gemakkelijk en snel. Je kunt je er zo op inschrijven en de meeste sites zijn eerst gratis. Hierdoor kun je eerst even kennismaken en kijken of het iets voor je is. Het is een laagdrempelige manier om met anderen contact te leggen.
  • Op de doelgroep ingesteld. Deze websites zijn zo gemaakt dat ze de beste gebruikerservaring bieden voor vijftigplussers en senioren, ook als deze niet gewend zijn aan het internet. Hiernaast weten de gebruikers dat ze altijd met leeftijdsgenoten zijn.
  • Vereenzaming tegengaan. Bij senioren kan vereenzaming een groot probleem zijn. Als de partner bijvoorbeeld komt te overlijden en de kinderen weinig op bezoek komen, kan het lastig zijn om nieuwe contacten te leggen. Deze websites kunnen echt een uitkomst bieden om weer vol in het leven te staan.

Met andere woorden, datingsites voor senioren zijn een goede uitkomst nu er steeds meer singles van hogere leeftijd komen.

Waar vind ik een goede senioren datingsite?

Als je geïnteresseerd bent in een datingsite voor vijftigplussers of senioren, dan is het raadzaam onze senioren categorie te bekijken. Hier staat een mooi overzicht van websites die er nu te vinden zijn en wat ze te bieden hebben.

Reacties

Helaas zijn er nog geen reacties geplaatst.

Plaats je reactie