Menu

Dating apps

Hoe vaak hoor je wel niet dat iemand een afspraakje heeft geregeld via Tinder? Dit is een groot voorbeeld van een dating app die wereldwijd aantoont dat online dating werkt. In 2014 werd deze dating app gelanceerd en sinds het grote succes zagen ook de grotere datingsites het nut er van in. Zo zijn onder andere Parship, Relatieplanet en Lexa gekomen met een downloadbare dating app. Er hoeft nooit betaald te worden om zo'n app te downloaden. Ook is het gewoon altijd toegankelijk met hetzelfde profiel en wachtwoord.

Flexibel en regionaal

Er zijn een aantal aspecten aan een dating app die het zo ideaal maken. Het is namelijk een groot verschil in de ervaring van daten of je het via je smartphone doet of via de computer. Een dating app stelt de mensen in staat om flexibel en per locatie te zoeken naar een date.

Overal en altijd bereikbaar

Kijk om je heen. Gemiddeld checkt men zo'n 223 keer zijn telefoon per dag. Whatsapp berichtjes, emails en uiteraard Facebook. Het is dus niet gek om aan te nemen dat men ook dating apps checkt. De ervaring die men heeft met de telefoon is heel anders dan dat men doet achter de computer. Bij mobiel contact is het namelijk sneller en impulsiever. Mensen sturen sneller een berichtje dan op de computer. Op een website gaat men namelijk sneller opzoek naar informatie, bekijkt uitgebreid foto's en worden uitgebreidere berichten verstuurd. Bij smartphones zijn de berichtjes korter en vaak flirterig.

Welke dating app moet ik gebruiken?

Veel mensen weten niet welke app zij moeten gebruiken of downloaden om een date te vinden. Dit is ook een moeilijke kwestie omdat ieder zijn of haar intentie heel anders is. Sommige mensen willen juist een relatie vinden, andere zijn opzoek naar een one-night-stand. Het is dus lastig om te zeggen; 'Gebruik deze dating app' of 'Hier vind je gegarandeerd een date'. Daarom hebben wij op deze pagina een lijstje gemaakt met populaire opties. Iedere dating app is uniek en biedt een antwoord op een bepaalde behoefte.

Pepper dating app
Pepper is een datingsite voor nieuwsgierige en ondernemende mensen die opzoek zijn naar een leuk dating avontuur. Omdat 78% van de Nederlandse singles de meeste dating apps zich alleen richten op het uiterlijk van mensen heeft Pepper besloten zelf een dating app te maken. Deze is gratis te downloaden in de App store of Google Play store. Zo'n 80% is tussen de 25 en 45 jaar en willen hun online dating avontuur tot een succes maken! Voor meer informatie over kun je ook onze Pepper recensie lezen.

Meld je gratis aan bij Pepper

Parship dating app
Op het internet is genoeg informatie te vinden over het feit dat Parship bekend staat als de beste datingsite voor hoger opgeleiden. Toen duidelijk werd dat het daten via een Smartphone veel voorkomend was en de datingsite steeds vaker mobiel werd bezocht werd besloten een app te ontwikkelen. Sinds een jaar is de dating app van Parship gratis te downloaden in de App Store en Google Play store. Meer informatie? Lees de Parship review.

Meld je gratis aan bij Parship

Lexa dating app
Misschien heb je het wel op de radio gehoord of op de televisie gezien dat Lexa al jaren achter elkaar is uitgeroepen tot beste datingsite van het jaar. Met veel social media campagnes zoals #loveyourimperfections spreekt deze datingsite een hele brede doelgroep aan. De dating app van Lexa stelt iedereen in staat om overal en altijd met zijn of haar matches in contact te blijven. Voor meer informatie kun je onze Lexa recensie lezen.

Meld je gratis aan bij Lexa