Menu

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Regelmatig komen er berichten binnen met vragen, klachten of ervaringen over bepaalde datingsites. Wat doen wij hiermee en hoe wordt dit verwerkt? Hieronder hebben wij voor jou de meest behandelde vragen uitgewerkt.

Waarom gebruik maken van Datingopinternet.nl?
Datingopinternet.nl is anders dan de meeste datingsite vergelijkers. Wij vergelijken namelijk niet alleen de datingsites. Wij verzamelen zo veel mogelijk informatie om de recensies zo betrouwbaar mogelijk te maken. Daarnaast vermelden wij wanneer er gebruik van fictieve profielen wordt gemaakt of andere kleine lettertjes in de algemene voorwaarden. Zo kom jij niet voor onverwachte problemen te staan.

Zijn alle datingsites gratis te gebruiken?
Ja. Het is mogelijk om bij alle datingsites een gratis account aan te maken. Hier is het ook bijna altijd mee mogelijk om een beetje rond te neuzen op de datingsite. Om het 'gratis te gebruiken' te noemen is niet helemaal waar. Vaak moet er namelijk betaald worden voor een lidmaatschap of credits om toegang te krijgen tot daadwerkelijk gebruik. Gelukkig zijn er genoeg kosteloze opties om te proberen.

Wat zijn fictieve profielen en hoe herken ik deze?
Fictieve profielen komen in 2 vormen voor. Er zijn mensen die zelfstandig de boel verstoren. Er zijn ook fictieve profielen vanuit de oprichters van een datingsite zelf. Dit zijn met name erotische datingsites waar men per bericht moet betalen. Zij hebben zogenaamde chat operators in dienst die per bericht een klein bedrag ontvangen. Zij proberen de persoon zo lang mogelijk aan het lijntje te houden, een fysieke afspraak is dan niet mogelijk. Fictieve profielen kun je herkennen aan het taalgebruik en de foto's. Het zijn vaak beeldschone dames die nooit op zo'n datingsite actief zullen zijn voor een zoektocht naar puur seks.

Wat is het verdienmodel van Datingopinternet.nl?
Het systeem, de website en het up-to-date houden van deze website kost allemaal geld. Wij moeten dus ook een bron van inkomsten hebben. Daarom hebben wij met een aantal populaire en grote datingsites de afspraak dat zij ons betalen voor vermelding en leden. Dit beïnvloedt echter niet de objectiviteit van de datingsite reviews.

Is er uitleg over het verwijderen van een profiel?
Zeker! Wij hebben een speciale pagina waar steeds meer datingsites aan worden toegevoegd over hoe je deze kunt opzeggen of profielen hiervan kunt verwijderen. Veel vragen op het internet komen voorbij over hoe een profiel verwijderd kan worden of hoe je een premium lidmaatschap moet opzeggen. Vaak hebben datingsites dit expres ingewikkeld gemaakt. Daarom kun je onze pagina over datingsites opzeggen lezen voor uitgebreide informatie.

Wat is een SSL certificaat dat sommige datingsites hebben?
SSL staat voor Secure Socket Layer. Dit houdt in dat de website een beveiligde verbinding legt met de server. Persoonsgegevens bij een datingsite met zo'n SSL verbinding zijn dus veiliger dan een datingsite zonder zo'n certificaat. Een SSL certificaal is te herkennen als een website in de navigatie balk van de browser een sleuteltje voor de website heeft staan.

Wanneer is een datingsite betrouwbaar?
Betrouwbare datingsites zijn aan een aantal factoren te herkennen. Allereerst zijn de grootste datingsites als Parship, Relatieplanet en Pepper het meest betrouwbaar. Dit komt omdat aspecten als een telefonische helpdesk het persoonlijk maken. Verder kun je kijken naar welke datingsites het keurmerk 'Keurmerk Veilig Daten' hebben. Hier kun je zien welke datingsites dit keurmerk bezitten. Ook kun je andere websites zoals datingwebsites.nl bekijken voor nog meer ervaringen met datingsites.

Stuur jouw persoonlijke vraag en wij geven antwoord

Staat jouw vraag hier niet tussen maar wil je wel antwoord? Neem dan contact met ons op en wij zullen jouw vraag behandelen. Komt er een bepaalde vraag vaker voorbij dan zullen wij deze opnemen op deze pagina. Ook kun je uiteraard het contactformulier gebruiken voor bepaalde suggesties als er een datingsite niet tussen staat.