Menu

Onderverdeling datingsites

Datingssites zijn ruwweg in te delen in twee verschillende soorten: casual datingsites en matchmakingsites. Bij de zogenaamde matchmakingsites wordt aan de hand van een test en een algoritme, personen aan elkaar gekoppeld. Daarnaast zijn al deze datingsites weer onder te verdelen in specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld op basis van geloofsovertuiging, woonplaats of seksuele voorkeur. Hiernaast heb je de algemene datingsites voor het vinden van een relatie en de erotische datingsites voor het vinden van een sekspartner. Deze manier van daten is over het algemeen niet toestaan op de doorsnee datingsite. Voor het vinden van een relatie dient men dan ook gebruik te maken van een betrouwbare erkende datingsite. Doordat er duizenden datingsites zijn is het moeilijk de koren van het kaf te scheiden. Alle mensen zijn uniek en iedere single heeft dan ook zijn voorkeuren en wensen. Juist daarom is het verstandig om bij het kiezen van de juiste datingsite eerst goede informatie in te winnen!

Veel verschillende soorten datingsites

Je kan je dus voorstellen, dat er enorm veel verschillende soorten datingsites zijn. Soms lijkt het dat het aantal personen op datingsites voor een specifieke doelgroep veel kleiner is, maar het voordeel is vaak wel dat er alleen singles op staan die ook echt iets gemeen hebben met jouw persoonlijke voorkeuren. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een vaste relatie dan kan je jezelf aanmelden bij een datingsite die zich hierop focust en bestemd is voor de serieuze single. Men moet niet vergeten dat het merendeel van de personen die op datingsites zijn aangemeld niet op zoek is naar een vaste relatie. Als men een vaste relatie zoekt dan dient deze te kiezen voor een zogenaamde relatiesite. Voorbeelden hiervan zijn: Relatieplanet, Parship, Be2, Weetwiejedate of Relatiefront. We kunnen ook onderscheid maken in datingsite die zich richten op een doelgroep. Hetero, homo, lesbisch of bi. Datingsite voor Aziaten of Arabische singles. Datingsites voor donkere mensen of getinte mensen. Andere voorbeelden van specifieke unieke datingsites zijn: gehandicapten dating, hoger opgeleiden dating, mooie mensen dating, enzovoorts.

Gratis dating en betaalde datingsites

Op bijna iedere datingsite kun je jezelf gratis inschrijven. Veel mensen hebben het idee dat als ze zich gratis inschrijven dat het ook echt gratis is. Dat is niet altijd het geval. Op veel datingsites zitten er verborgen addertjes onder het gras. Zo komt het vaak voor dat je jezelf inschrijft en dat er met kleine lettertjes in de overeenkomst staat vermeld dat je toch moet betalen. In Nederland is dit dan ook niet toegestaan maar veel bedrijven omzeilen dit bijvoorbeeld door hun bedrijf te openen in een belastingvrij land zonder wetten op dit gebied waardoor ze de dans ontspringen.

Gratis datingsites

Echte gratis datingsites bestaan wel degelijk en deze site kun je ook vinden bij de categorie ‘gratis datingsites’ op deze website. In Nederland zijn er meerdere gratis datingsite. De grootste is relatiefront. Op deze datingsite schrijf je jezelf in en ben je meteen een volwaardig gratis lid waarmee je van alle functionaliteiten onbeperkt gebruik mag maken. Zo kun je zoveel berichten en flirts versturen als je maar wilt. Ook kun je op de meeste gratis datingsites live chatten met singles en eventueel ook met webcam zodat je elkaar ook kan zien. Vaak zijn de kleinere datingsites wel minder gewild en zijn er minder singles ingeschreven. Een ander nadeel van gratis datingsites is ook dat de drempel voor mensen die misbruik van daten willen maken aanzienlijk lager is. Dit betekent dus in de praktijk kans hebt op verkeerde contacten die je niet brengen wat je wilt of zoekt.